Helge Johnsen

Frontendutvikler, kodeklubb, fotografering …

Portrettbilde av Helge Johnsen

TL;DR

Her er en "too long, didn't read"

Navn: Helge
Kjønn: Mann
Født: 1980
Bosted: Hamar
Yrke: ScrumMaster og frontendutvikler


En litt lengre tekst om meg

Mitt navn er Helge Johnsen. Jeg er 40 år gammel mann bosatt på Hamar. Sammen med min samboer har vi to barn på 5 og 9 år. Jeg jobber til daglig som ScrumMaster og frontendutvikler i Vangen & Plotz.

Etter nesten 10 år i detaljhandelen hvor jeg klatret fra å være deltidselger på gulvet til avdelingsleder hvor jeg hadde ansvar for ansatte og budsjett for min egen avdeling så bestemte jeg meg for at jeg ønsket å følge en drøm om å jobbe med internett. Så jeg tok et nytt veivalg og endte opp som utvikler. I overkant av 10 år jobbet jeg meg opp som senior frontendutvikler hos Escio AS før jeg byttet til Vangen & Plotz hvor jeg er nå.

Ting jeg brenner for i jobb

Jeg følger nøye med på ny teknologi og trender i den digitale verden og har et spesielt engasjement for universell utforming og tilgjengelighet på nett. Har man en funksjonsheming eller har kognitive vansker skal man kunne bruke internett på lik linje som andre. Mer og mer av viktige funksjoner og viktig informasjon er å finne på internett, og vi kan tilrettelegge dette for alle mennesker.

Har man en funksjonsheming eller har kognitive vansker skal man kunne bruke internett på lik linje som andre.

Jeg har samlet sammen en kort liste over arbeid og prosjekter jeg har deltatt i de siste årene. I den får du et lite overblikk over hva jeg til daglig driver med, hvilken roller jeg har hatt i ulike prosjekter og hva jeg kan. Den digitale verden forandrer seg og utvikler seg raskt, så listen kunne vært langt lengre enn hva den er. Men jeg ser det ikke som interessant nok å dra frem prosjekter jeg jobbet med for 10 år siden da de ikke er relevant lengre.

Ting jeg brenner for privat

Jeg har i tillegg en forkjærlighet for å sette sammen den digitale verden sammen med den virkelige verden, stikkordet da er: Internet of Things. Eksempel er en digital ramme som viser antall likes av Escios Facebookside. Flere stikkord er elektronikk som Arduino og Raspberry Pi. I skrivende stund holder jeg på med å lage mitt eget digitale kamera og en egen internettradio. Jeg skal si ifra om det blir noe av.

Frivillighet

Innimellom slagene som småbarnsfar er jeg også kursholder for den lokale Kodeklubben på Hamar. Her lærer jeg yngre generasjoner digital kunnskap langt utover å kunne spille Candy Crush på mobilen.

De fleste er i dag forbrukere av digitale verktøy istedet for å bruke dem til noe kreativt. Det er viktig å vise barn muligheten. I Kodeklubben gjør vi det.

Ting jeg brenner for og hobby går hånd i hånd. Mine kunnskaper om programmering og elektronikk som Arduino og Iot får jeg brukt for i Kodeklubben. Jeg liker også fotografering. Et lite knippe av bilder har jeg valgt å legge ut til fri bruk for den som skulle ønske å bruke de på nettstedet Pexels.com. De litt mer dagligdagse bildene deler jeg med familie og venner på Instagram.

Familie

Vi er en helt normal familie på fire. Mamma, pappa, og to sønner. Vi har helt vanlige jobber og en helt ordinær inntekt og bor i en tomannsbolig. Vi kjører stasjonsvogn, sykkelvogn og sparkesykkel.

Vi må innrømme at vi er en familie som elsker sofaen. Men vi elsker å spille fotball, sykle, bade, og klatre i trærne også. I tillegg til at vi på vinteren går på ski, bygger snøhule og hopper fra taket på hytta. Det vi ikke liker er myggstikk, brennesle og stille stunder hvor vi kjeder oss. Vi er helst aktive utendørs uansett vær. Men hvis det tordner og lyner så sitter vi i vinduskarmen og ser på.

Om dette nettstedet

På dette nettstedet prøver jeg å presentere mine kunnskaper og prosjekter jeg har arbeidet med. Enten det er mitt arbeid, ting jeg brenner for eller hobbyer. I en verden hvor "alle" sloss om oppmerksomheten og informasjon kan bli delt i bruddstykker så prøver jeg å samle det mest interessante og viktigste om meg og mitt på dette nettstedet.

Sosiale medier

Selv om jeg har samlet sammen litt på dette nettstedet så finner du meg også på sosiale medier.

LinkedInlinkedin.com/in/helgejohnsen/
Twittertwitter.com/sjsd
Facebookfacebook.com/helge.johnsen
Instagraminstagram.com/sjsd/