Skriverier

Tanker, historier og idéer

Papegøye

Får nettleseren til å svare deg med litt javascript

Med noen enkle linjer med JavaScript skal vi få nettleseren til å gjenta det vi sier, til og med få vite hvor mye klokka er.

Kontroller Ryze Tello via Node.js

Fly drone via terminalen

I 2017 slo DJI seg sammen med Intel og Ryze Technology og skapte den lille dronen Ryze Tello. Dette er en relativt rimelig drone. Denne lille dronen har mye muskler under panseret som blant annet en SDK som er tilgjengelig via Wi-Fi. I dette innlegget skal jeg presentere en av mange muligheter til å kontrollere dronen ved å bruke Node.js og noen innebygde biblioteket for å sende kommandoer til å styre dronen direkte fra terminalvinduet.

Mobiltelefoner er kjedelige

Mobiltelefonene var langt mer spennende før

Kanskje en litt drøy påstand. Min mobiltelefon i dag er langt kraftigere og kan utrolig mye mer enn min første datamaskin. Den gir også mye mer underholdning og mer for pengene enn de første mobiltelefonene jeg hadde. Likevel er de ikke så spennende nå som før. La meg forklare.

Dashboard for iPad

Laget for første generasjon iPad

Dette er et lite og enkelt prosjekt jeg lagde for meg selv de første dagene når jeg lærte meg Vue.js. Til tross for at resultatet blir brukt daglig i mitt hjem så ble koden glemt og funnet igjen på maskinen min under en opprydding.

Anbefalt tilbehør til DJI Osmo Pocket

I en jungel av godt og mindre godt utvalg av tilbehør har jeg valgt ut det tilbehøret jeg mener er det beste å starte med til DJI Osmo Pocket. Hvis du har kun kameraet og ikke noe annet tilbehør så vil jeg anbefale deg å investere i disse.

Hvorfor jeg flytter vekk fra Medium

Og beholder innholdet på mitt eget domene

Ingenting er gratis. Ingenting varer evig. Medium som for noen år tilbake rullet ut som en sterk aktør for bloggere og publikasjoner begynner nå å stramme grepet såpass mye at for privatpersoner som meg forsvinner i dragsuget. Eller rettere sagt, vi forsvinner ikke i dragsuget vi blir sperret utenfor betalingsmuren.

Batteriadapter for Canon EOS M50

Alternativ til det vanlige batteriet

I søken etter lengre batteritid til mitt Canon EOS M50 så har jeg kjøpt et batteriadapter med USB-plugg.

Andoer kamerastativ

Lite og lett bordstativ til kamera

Veldig mange som fotograferer eller filmer har ulike kamerastativ. Disse har sine fordeler og ulemper. Derfor prøver jeg å dekke et gap mellom de jeg har med et stativ jeg ikke har fra før; bordstativ.

Jeg har entret YouTube-scenen

Hvorfor har jeg begynt med video?

Du har kanskje lagt merke til at jeg så smått har begynt å krydre bloggen min med egenproduserte videoklipp? Ikke? Nei det gjør egentlig ikke noe.

Batteri til Canon EOS M50

Når prisen teller

I denne videoen viser jeg et godt batterialternativ til Canon EOS M50.

Nytt nettsted

All in med statisk sidegenerering

På tide med litt selvskryt. Jeg har relansert mitt personlige nettsted med skriverier (blogg) og arbeid (portfolio).

Ulanzi L1 videolys

En liten unboxingvideo

En kort video hvor jeg i all min ivrighet pakket opp pakken i bilen etter å ha hentet pakken på posten.